Dags att nominera kandidater till kongressombudsvalet

Publicerad 26 september 2017

Kongressen är Journalistförbundets högsta beslutande organ och fastställer vad förbundet ska arbeta med under nästa kongressperiod. Vem vill du ska representera dig och ditt distrikt? Skicka din nominering till valansvariga i ditt valdistrikt. Nomineringarna ska ha kommit in till kansliet senast den 13 oktober.

Vem kan vara kongressombud?
Alla yrkesaktiva medlemmar i Journalistförbundet kan ställa upp som kandidater i kongressombudsvalet. Som yrkesaktiv räknas alla medlemmar som inte är studenter och pensionärer. Exempelvis kan en medlem som för stunden är arbetslös kandidera.

Kan jag nominera vem som helst?
Den kandidat du nominerar måste vara tillfrågad och yrkesaktiv medlem. Det går också bra att nominera sig själv så länge nämnda krav uppfylls.

Hur många kongressombud ska väljas?
Totalt ska 111 ombud väljas från 22 distrikt. Exakt hur många mandat varje distrikt varierar och bestäms av distriktets storlek.

När hålls kongressombudsvalet?
Kongressombudsvalet hålls mellan den 14 och 28 november 2017 och sker via förbundets hemsida www.sjf.se.

Kontaktuppgifter till valansvariga i distrikten
Läs Kongressombud – så funkar det

Du kan påverka vad som ska diskuteras på kongressen på olika sätt. Distrikt, klubbar och enskilda medlemmar har rätt att skriva motioner till kongressen. Från och med i slutet av oktober 2017 kommer du att kunna skicka in motioner till kansliet. Mer information om hur du gör detta kommer snart på www.sjf.se. Sista dag för att skicka in motioner till kongressen är den 20 februari 2018.

Twittra om Journalistkongressen, som hålls 10-12 april 2018, med hashtaggen #sjfkongress

Läs mer om kongressen på www.sjf.se/kongress

För mer information om Journalistkongressen 2018 kontakta:
Jacob Lapidus, kommunikationschef, 08-613 75 97, jla@sjf.se

Senast ändrad 6 mars 2020