Medlemsomröstning sker 9-16 juni

Publicerad 21 april 2022

Medlemsomröstningen om förbundet ska anta det nya Huvudavtalet eller inte kommer att äga rum 9-16 juni. Detta efter beslut av förbundsstyrelsen.

Beslutet om att genomföra en medlemsomröstning togs på förbundets kongress i oktober 2021. Omröstningen ska avgöra om förbundets medlemmar ska omfattas av ett nytt huvudavtal på den privata arbetsmarknaden eller inte. Avtalet påverkar vilka möjligheter du som fast anställd, vikarie, arbetslös och frilans har till kompetensutveckling, omställning och trygghet under ditt arbetsliv.

Medlemsomröstningen kommer att genomföras av Kantar Sifo under perioden 9-16 juni. Som yrkesaktiv medlem kommer du få ett mejl eller ett brev skickat till dig med omröstningen. Därför är det viktigt att du som medlem uppdaterat dina kontaktuppgifter på sjf.se.

Här på förbundets hemsida kan du ta del av information om vad vi röstar om och varför. Vi redogör för vad ett ja eller ett nej till Huvudavtalet kan innebära för dig som yrkesaktiv medlem. Det går även bra att mejla förbundets frågelåda, fragelada@sjf.se, om du undrar något särskilt. Du kan även boka in någon från förbundet att föreläsa om omröstningen och Huvudavtalet.

Senast ändrad 21 april 2022