Ny lag om företagshemligheter minskar insynen kraftigt

Journalistförbundet kritiskt till förslag om fotoförbud i domstol

Stödmanifestation för yttrandefrihet i Turkiet

För att visa stöd för alla yttrandefrihetsoffer anordnar Svenska Journalistförbundet, Sveriges Författarförbund, Svenska PEN och tidskriften Svartvitt en manifestation tisdagen 5 september 2017 klockan 11.30 utanför Turkiets ambassad i Stockholm.

Journalistförbundet kommenterar hotet om stängning av al-Jazeera

Öppet brev till Margot Wallström angående journalisten Anwar Hossain

Journalistförbundets ordförande, Jonas Nordling, har idag skickat ett brev till utrikesminister Margot Wallström.

Uttalande till stöd för kurdiska satellit-tv-kanaler baserade i Sverige

Turkiska myndigheter försöker på olika sätt att stoppa yttrandefriheten inte bara inom landets gränser utan även här Sverige. Ett sätt som tyvärr har visat sig vara effektivt är att stoppa sändningen av kurdiska satellit-tv-kanaler. Det har skett genom att Turkiet förmått den franska satellitoperatören Eutelsat att stoppa utsändningarna.

Kritik mot journalister ska vara saklig

Lena Sundström och Anders Thoresson tar plats i Yttrandefrihetsgruppen

Journalistförbundets styrelse har utsett Lena Sundström och Anders Thoresson till nya ledamöter i förbundets Yttrandefrihetsgrupp. Båda är erfarna journalister med stort intresse för yttrandefrihetsfrågor. Lena Sundström och Anders Thoresson ersätter Nils Funcke och Sus Andersson som lämnade gruppen tidigare i år.

Offentligt anställd

Hot och hat hotar demokratin

Cirka 30 procent av Sveriges journalister har hotats under de senaste 12 månaderna. Hela två tredjedelar har fått motta nedsättande kommentarer.

Sidor