Debattartikel: Samarbete mellan anställda och frilansare vägen framåt i gig-ekonomin

Uppräkning på 2,2 procent för frilansarvoden

Journalistförbundet rekommenderar alla frilansmedlemmar att höja sina arvoden med 2,2 procent från årsskiftet.

Egmont vägrar betala frilansar för återanvändning

Egmont har krävt att frilansande medarbetare ska underteckna ett nytt avtal för att få fortsätta arbeta för företaget. För ett par veckor sedan gick Svenska Journalistförbundet – tillsammans med Svenska Fotografers Förbund, Föreningen Svenska Tecknare och Bildleverantörernas Förening – ut och avrådde sina frilansmedlemmar från att skriva på avtalet.

Journalistförbundet kräver att Stampen ska uppfylla ingångna avtal

– Vi är beredda att så långt det är möjligt driva att bolaget inte kan frigöra sig från de avtal som ingåtts med våra medlemmar, säger Jonas Nordling.

Oskäligt avtalsförslag från Egmont

Rekonstruktionen av Stampen fortgår

Vad innebär Stampens rekonstruktion?

Journalistförbundet uppmanar alla berörda medlemmar som har frågor att höra av sig till forhandlingsjouren@sjf.se. Detta gäller inte minst om du är frilans, och har fordringar hos något av bolagen som omfattas av Stampens rekonstruktion.

Årets frilans och redaktör utsedda

På Frilans Riks årsmöte, som hölls den 7 april 2016 i Stockholm, delades priser till Årets frilans och Årets redaktör ut.
Årets redaktör är Erik Winnfors Wannberg, redaktör på VA-tidskriften Cirkulation. Årets frilans är fotografen Åsa Sjöström.

Information om avtalsförslagen från Aller Media och Bonnier Tidskrifter

De två tidskriftsförlagen Aller och Bonnier Tidskrifter har under de senaste månaderna uppmärksammats sedan de skickat ut avtalsförslag till sina frilansar. Dessa avtalsförslag innebär försämringar för frilansarna. Journalistförbundet har reagerat kraftigt mot avtalen. Vad är problemet med dessa avtal?

Upprörande att Bonnier Tidskrifter vägrar samtala med frilansarnas organisationer

Sidor