"Expressen har själv försämrat villkoren för frilansar"

Det är glädjande att Thomas Mattsson tar avstånd från "fulavtal" och oskäliga villkor. Men de frilansar som arbetar för Expressen Magasin har de senaste åren fått uppleva många försämringar. Det skriver Jonas Nordling, ordförande Journalistförbundet och Gert Lundstedt, ordförande Frilans Riks, Journalistförbundets frilansdistrikt, i tidningen Journalisten.

Nytt avtal på Nyhetsbolaget och TV4 blev klart i december

– Vi är nöjda med det nya avtalet, framför allt att arbetstidsförkortningen blir i stort sett oförändrad. Den är mycket viktig i vår verksamhet där många medlemmar stiger upp mitt i natten för att åka och jobba, säger Ann Johansson ordförande Journalistklubben vid Nyhetsbolaget och TV4.

Nytt kollektivavtal på Dagspress

Journalistförbundet och Medieföretagen undertecknade den 30 juni 2017 ett nytt kollektivavtal på avtalsområdet Dagspress. Avtalet löper över tre år. Läs om vad det innehåller här.

Nytt kollektivavtal på Bemanning

Journalistförbundet och Medieföretagen undertecknade den 30 juni 2017 ett nytt kollektivavtal på avtalsområdet Bemanning. Avtalet löper över tre år. Läs om vad det innehåller här.

Nytt kollektivavtal på Public service-området

Journalistförbundet och Medieföretagen undertecknade den 20 juni ett nytt kollektivavtal på avtalsområdet Public service. Avtalet löper över tre år. Läs om vad det innehåller här.

Nya kollektivavtal på Tidskrifter och Etermedier

Journalistförbundet och Medieföretagen undertecknade den 20 juni ett nytt kollektivavtal på avtalsområdena Tidskrift och Etermedia. Avtalen löper över tre år. Läs om vad de innehåller här.

Industrins avtal klara – 6,5 procent på tre år

Läget i avtalsrörelsen

Avtal17: Public service-företagen nonchalerar sin största motpart

– Frågan är vem som tjänar på att alla berörda parter inte sitter vid förhandlingsbordet? Arbetsgivarnas oansvariga beteende kan tvinga anställda att shoppa bland avtal i jakt på bästa pensionsvillkor, säger Hanna Nyberg, ordförande i journalistklubben på SVT.

Nytt kollektivavtal klart för bemanningsanställda journalister

Sidor