Riva del Sole

Journalistförbundet utlyser 20 stipendier till två veckors vistelse på Riva del Sole under perioden 7 maj – 24 september 2018. Sista ansökningsdag var den 19 december 2017.

Stipendiet delas ut för två veckors vistelse på Riva del Sole för boende med självhushåll i fristående hus eller i lägenhet (ligger i block med 4 lägenheter). Det utgår också ett rese- och omkostnads-stipendium på 8 000 kronor till stipendiaten.

I stipendiet för boende i lägenhet med bäddar för fyra personer (kallas B-lägenhet) eller i fristående hus med bäddar för fem personer (kallas D-lägenhet), ingår linne, handdukar, slutstädning och fri tillgång till Riva del Soles privata strand, spaanläggning och poolområde.

Stipendiaten har egen lägenhet/hus och delar inte boende med annan stipendiat.

I stipendiet ingår inte resor till/från Italien och inte den obligatoriska turistskatten som betalas på plats. Det ingår inte heller ersättning för eventuellt inkomstbortfall.

Resan bokar och betalar stipendiaten själv. Måndagar är ankomst- respektive avresedagar.

Riva del Sole är en semesteranläggning vid havet i Toscana, Italiens västra kust, och 18 mil norr om Rom. Där finns förutom strand, spaanläggning och poolområde, också restauranger, mataffär m.m. Två km från Riva ligger byn Castiglione della Pescaia som är den närmaste centralorten.

Läs mer om Riva del Sole på http://sv.rivadelsole.it/

Behörig att söka Journalistförbundets stipendier är:

Stipendiemedlen kommer huvudsakligen från kopierings/-upphovsrättsersättningar från Bonus, samt i liten del från CopySwede. Pengarna är ersättning för användande av upphovsrättsligt skyddade texter och/eller bilder och i liten del från kopiering av tv-program.

Det är därför som upphovsrättsliga regler avgör vem som är behörig att söka Journalistförbundets stipendier.

Behöriga att söka är alla som, under de senaste tre åren, haft texter och/eller bilder publicerade i svenska tryckta tidningar eller tidskrifter, eller haft bilder publicerade i svenska böcker och alla som medverkat i produktioner av svenska tv-program som sänts i SVT, TV4 AB, TV3 och Kanal 5.

Det spelar ingen roll var du är verksam nu eller om du är anställd eller frilans, det avgörande för behörighet att söka Journalistförbundets stipendier är endast att du uppfyller ovanstående behörighetskriterier.

Bifoga några länkar eller inscanningar av i första hand artiklar och/eller bild som publicerats de senaste tre åren. Du kan även länka till inslag i tv-produktioner. Notera dock att radioinslag och material som endast publicerats digitalt inte berättigar till stipendium. Observera att pdf-filer inte kan läggas in i ansökan utan måste skickas separat som e-post till stipendier@sjf.se

Observera att stipendiet inte längre är ett rekreationsstipendium, utan ett vistelsestipendium. I din motivering behöver du bara kortfattat skriva varför du vill åka.

Sök stipendiet

Fyll i ansökningsblanketten med en kort motivering om varför du söker stipendiet. På blanketten skriver du också numret på den eller de tidsperioder som passar dig. Exempel: Ange Nr 3 om du väljer tiden den 4-18 juni. Nr 8 för tiden 13-27 augusti …

1. 7 maj - 21 maj
2. 21 maj – 4 juni
3. 4 juni – 18 juni
4. 18 juni – 2 juli
5. 2 juli – 16 juli
6. 16 juli – 30 juli
7. 30 juli – 13 augusti
8. 13 augusti – 27 augusti
9. 27 augusti – 10 september
10. 10 september – 24 september

Sista ansökningsdag var den 19 december 2017.

Saknar du lösenord?

Om du som medlem saknar eller har glömt ditt lösenord kan du beställa ett nytt genom att klicka på ”Logga in” uppe till höger, och sedan på ”Beställ lösenord”. Ange sedan ditt personnummer (10 siffror utan bindestreck) och den e-postadress som är registrerad i medlemsregistret. Tryck sedan på ”Skicka” så får du ett nytt lösenord skickat till den e-postadressen.

För sent inkomna eller ofullständigt ifyllda ansökningar beaktas inte.

Våra stipendier är väldigt eftersökta därför prioriterar vi sökanden som inte tidigare fått Journalistförbundets stipendier.

Eventuella frågor om stipendiet besvaras av Cecilia Berg 08 – 613 75 36 eller per e-post: stipendier@sjf.se

Den som får stipendiet underrättas per brev eller mejl och namnen publiceras på Journalistförbundets hemsida www.sjf.se och i tidningen Journalisten.

Vill du hyra privat på Riva del Sole?

Som medlem i en TCO-organisation kan du hyra privat på Riva del Sole. Du får 10% rabatt på hotellet och 20% rabatt på lägenheterna/husen. Läs mer på http://sv.rivadelsole.it/