Skriva resereportage, webbsänd kurs, 6 februari

Hur undviker man de värsta klyschorna i sitt resereportage? Och kan man försörja sig på att skriva om resor? Erfarna resejournalisten Per J Andersson delar med sig av sina bästa råd.

Att skriva resereportage är något av ett önskeuppdrag för många frilansjournalister. Men för att det ska bli riktigt bra och för att redaktörerna ska nappa krävs det en hel del arbete: både före och under själva resan.
Per J Andersson var med och startade magasinet Vagabond och har mer än 20 års erfarenhet av att skriva om resor. Under den här webbsända kursen delar han med sig några av sina bästa råd om allt från research inför resan till vad man gör när det plötsligt visar sig att hela vinkeln till reportaget faller. Han kommer också att prata om hur man kan göra för att försöka få lönsamhet i en genre som blir allt mer prispressad.

Mer ur innehållet:
- Viktigaste förberedelserna innan du åker
- Fånga närvarokänslan
- Så säljer du in ditt reportage

Kursledare
Per J Andersson, medgrundare till tidningen Vagabond och reseskribent i över 20 år. 

Plats
Webbsänd kurs. Du behöver en dator med fast internetuppkoppling. Några dagar före kursen får du en länk till sidan där kursen sänds. 

Datum och tid
6 februari 10.00-11.45

Sista anmälningsdag
31 januari 2018

Kursavgift 
Servicebolagets frilansar: avgiftsfritt, men avgift debiteras anmäld som uteblir utan att avboka i tid, se villkor längre ned.
Övriga medlemmar i Journalistförbundet: 500 kr plus 25 % moms, att betala: 625 kr
Ej medlemmar i Journalistförbundet: 660 kr plus 25 % moms, att betala 825 kr

Anmälan
Anmälan senast 31 januari 2018 via e-post till kursanmalanservicebolaget@sjf.se. Ange kurs, kursdag, kursort samt ditt namn, adress, telefon, e-postadress. Anmälan är bindande, se villkor längre ned. Vid för få anmälningar kan kursen ställas in. I så fall återbetalas eventuell inbetald kursavgift. Servicebolaget lämnar ingen ersättning för kostnader som uppstår om kursen ställs in eller flyttas.

Turordning
Turordning räknas efter datum och klockslag i e-postanmälan till Servicebolaget. Begränsat antal platser. Besked om man fått plats eller inte på kursen meddelas via e-post i samband med sista anmälningsdatum. Servicebolagets frilansar har förtur till kursplatserna till och med sista anmälningsdag. Övriga anmälda antas därefter i mån av plats och Servicebolaget skickar en faktura på kursavgiften.

Information
Har du frågor om kursen, platstillgång, anmälan med mera, kontakta Servicebolaget, e-post servicebolaget@sjf.se.

Anmälan är bindande – avbokningsavgift och övriga villkor
Vid förhinder att utnyttja kursplatsen, meddela detta omgående till e-post: kursanmalanservicebolaget@sjf.se så att eventuell reserv på Servicebolagets lista kan överta platsen.
Servicebolagsmedlem som tilldelats kursplats och uteblir från kursen utan att avboka senast 48 timmar före kursstart debiteras en avbokningsavgift på 500 kr plus 25 % moms, att betala: 625 kr.
Övriga antagna kursdeltagare som uteblir utan att avboka senast 48 timmarföre kursstart får betala/faktureras hela den aktuella kursavgiften inkl. moms.
Undantag: vid avbokning på grund av sjukdom eller vid vård av sjukt barn utkrävs ingen avbokningsavgift eller kursavgift för anmäld som uppvisar giltigt läkarintyg, intyg på sjukanmälan till Försäkringskassan eller intyg om VAB från Försäkringskassan avseende kursdagen, eventuell inbetald kursavgift återbetalas.
Övrigt: vid för få anmälningar kan kursen ställas in. I så fall återbetalas eventuell inbetald kursavgift. Servicebolaget lämnar ingen ersättning för kostnader som uppstår om kursen ställs in eller flyttas.