Sälj mer och höj ditt arvode – Malmö 23 maj

Vill du få konkreta verktyg och tips på hur du säljer mer artiklar och höjer ditt arvode? Anmäl dig då till denna halvdagskurs i säljandets anda. Kursen blandar teori med konkreta tips och roliga övningar. Kursen är avgiftsfri för frilansmedlemmar.

Du kommer bland annat att lära dig:

  • Hur du kommer på vinnande artikelidéer att kontakta uppdragsgivare med och hur du avgör om de passar tidningen/sajten i fråga.
  • Att skriva ett vinnande ”pitchmejl” och ringa säljande samtal.
  • Hur du hanterar säljmotgångar. Pepp och konkreta tips på hur du håller huvudet högt när du får ett "nej".
  • Hur du ska tänka för att sälja in flera knäck om samma ämne, eller flera uppdrag till en kund. Hur du återanvänder din kunskap och får ett bättre timarvode.
  • Att utvärdera dina kunder och uppdrag. Konkreta exempel på hur du skaffar dig koll på vilka uppdrag som är mest lönsamma och vilka du borde slänga ut.
  • Att förhandla som ett proffs. Olika förhandlingsmetoder som höjer ditt arvode.

Kursen är främst tänkt för skrivande journalister och passar både nybörjare och erfarna frilansare.

Kursledare
Camilla Björkman, frilansjournalist som även driver en egen tidning. Med bakgrund som både redaktör och säljare brinner hon för att lära andra frilansjournalister att sälja mer och bli mer lönsamma. Genom sin blogg om hur man lyckas som frilansjournalist har hon inspirerat många frilansare till just det.

Dag och tid
23 maj kl 13.00 – 16.45

Kursen hålls centralt i Malmö.

Sista anmälningsdag
6 maj

Kursavgift 
Servicebolagets frilansar: avgiftsfritt, men avgift debiteras anmäld som uteblir utan att avboka i tid, se villkor längre ned.
Övriga medlemmar i Journalistförbundet: 600 kr plus 25 % moms, att betala 750 kr
Ej medlemmar i Journalistförbundet: 800 kr plus 25 % moms, att betala 1 000 kr

Anmälan
Anmälan senast 6 maj via e-post till kursanmalanservicebolaget@sjf.se. Ange kurs, kursdag, kursort samt ditt namn, adress, telefon, e-postadress. Anmälan är bindande, se villkor längre ned. Vid för få anmälningar kan kursen ställas in. I så fall återbetalas eventuell inbetald kursavgift. Servicebolaget lämnar ingen ersättning för kostnader som uppstår om kursen ställs in eller flyttas.

Turordning
Turordning räknas efter datum och klockslag i e-postanmälan till Servicebolaget. Begränsat antal platser. Den som antagits till kursen meddelas via e-post. Servicebolagets frilansar har förtur till kursplatserna till och med sista anmälningsdag. Övriga anmälda antas därefter i mån av plats och Servicebolaget skickar en faktura på kursavgiften.

Information
Har du frågor om kursen, platstillgång, anmälan med mera, kontakta Servicebolaget, e-post servicebolaget@sjf.se.

Anmälan till kurser är bindande – villkor
Vid förhinder att utnyttja kursplatsen meddela detta omgående till e-post: kursanmalanservicebolaget@sjf.se så att eventuell reserv på Servicebolagets lista kan överta platsen. Observera att antagen frilansmedlem som uteblir från kursen utan att avboka senast 14 dagar före kursstart kommer att debiteras en avbokningsavgift motsvarande kursavgiften för ”Övriga medlemmar i Journalistförbundet”, samt att övriga antagna kursdeltagare som uteblir utan att avboka i förväg får betala hela sin kursavgift.
Vid avbokning på grund av sjukdom eller vid vård av sjukt barn återbetalas kursavgiften endast mot uppvisande av giltigt läkarintyg respektive intyg om VAB från Försäkringskassan.
Vid för få anmälningar kan kursen ställas in. I så fall återbetalas eventuell inbetald kursavgift. Servicebolaget lämnar ingen ersättning för kostnader som uppstår om kursen ställs in eller flyttas.


Läs mer om Servicebolagets kursutbud på:
www.sjf.se/servicebolaget/kurser