Nya momsregler – snabbkurs för dig med helårsmoms – Malmö 10 december

Från och med 2014 gäller nya regler för momsredovisning och inbetalning av moms. Nu blir det två blanketter istället för en, fler datum att hålla reda på och momsen ska betalas in separat. För dig som har utlandsinkomster ska momsen för inkomstår 2013 redovisas till skatteverket redan i februari 2014 och det går inte att få anstånd. För övriga blir det troligen ett datum i maj som momsdeklarationen för inkomstår 2013 ska vara inlämnad. Momsen för hela inkomstår 2013 ska också betalas in (eller betalas tillbaka) i samband med att den deklareras.

Låter det krångligt? På den här kursen får du lära dig det nya systemet för hur och när momsen ska betalas enligt de nya reglerna.

Kursen passar för alla som använder näringsbilaga och som tidigare redovisat moms helårsvis i inkomstdeklarationen och för nystartade frilansar som valt att redovisa moms en gång per år. Om du brukar ha hjälp av en redovisningskonsult är det ändå bra att komma och få en orientering, så att du vet vad som händer!

Kursen är avgiftsfri för frilansmedlemmar.

Kursledare
Martin Rosengren, LRF Konsult Malmö

Dag och tid
10 december kl 14.00 – 15.30

Kursen hålls centralt i Malmö.

Sista anmälningsdag
24 november

Kursavgift 
Servicebolagets frilansar: avgiftsfritt, men avgift debiteras anmäld som uteblir utan att avboka i tid, se villkor längre ned.
Övriga medlemmar i Journalistförbundet: 500 kr plus 25 % moms, att betala 625 kr
Ej medlemmar i Journalistförbundet: 670 kr plus 25 % moms, att betala 838 kr

Anmälan
Anmälan senast 24 november via e-post till kursanmalanservicebolaget@sjf.se. Ange kurs, kursdag, kursort samt ditt namn, adress, telefon, e-postadress. Anmälan är bindande, se villkor längre ned. Vid för få anmälningar kan kursen ställas in. I så fall återbetalas eventuell inbetald kursavgift. Servicebolaget lämnar ingen ersättning för kostnader som uppstår om kursen ställs in eller flyttas.

Turordning
Turordning räknas efter datum och klockslag i e-postanmälan till Servicebolaget. Begränsat antal platser. Den som antagits till kursen meddelas via e-post. Servicebolagets frilansar har förtur till kursplatserna till och med sista anmälningsdag. Övriga anmälda antas därefter i mån av plats och Servicebolaget skickar en faktura på kursavgiften.

Information
Har du frågor om kursen, platstillgång, anmälan med mera, kontakta Servicebolaget, e-post servicebolaget@sjf.se.

Anmälan är bindande – avbokningsavgift och övriga villkor
Vid förhinder att utnyttja kursplatsen, meddela detta omgående till e-post: kursanmalanservicebolaget@sjf.se så att eventuell reserv på Servicebolagets lista kan överta platsen.
Servicebolagsmedlem som tilldelats kursplats och uteblir från kursen utan att avboka senast 14 dagar före kursstart debiteras en avbokningsavgift på 500 kr plus 25 % moms, att betala: 625 kr.
Övriga antagna kursdeltagare som uteblir utan att avboka senast 14 dagar före kursstart får betala/faktureras hela den aktuella kursavgiften inkl. moms.
Undantag: vid avbokning på grund av sjukdom eller vid vård av sjukt barn utkrävs ingen avbokningsavgift eller kursavgift för anmäld som uppvisar giltigt läkarintyg, intyg på sjukanmälan till Försäkringskassan eller intyg om VAB från Försäkringskassan avseende kursdagen, eventuell inbetald kursavgift återbetalas.
Övrigt: vid för få anmälningar kan kursen ställas in. I så fall återbetalas eventuell inbetald kursavgift. Servicebolaget lämnar ingen ersättning för kostnader som uppstår om kursen ställs in eller flyttas.


Läs mer om Servicebolagets kursutbud på:
www.sjf.se/servicebolaget/kurser