Gräv i offentliga bidrag - Stockholm 6 maj

Varje år betalas stora summor stöd och bidrag ut till svenska kommuner, län och landsting, både via EU och svenska staten. Här kommer en kurs för dig som vill titta närmare på vart pengarna tar vägen och hur de används.

Tittar man närmare på den här typen av offentliga bidrag ser man att glesbygden dit Norrlands inland räknas får mest pengar per capita. Men vart tar pengarna vägen? I vems fickor landar bidragen? Vad är syftet med pengarna? Vet du hur det ser ut i ditt område där du är journalist? Har du inte svaren på dessa frågor så var med på grävseminariet som ger dig verktygen för att navigera bland de offentliga bidragen.

Journalisten Karin Bångman har under lång tid grävt i offentliga bidrag och stöd i Jämtlands län och hon konstaterar ett mönster i systemet. Under seminariet ger hon er inblick i arbetet med att granska flödet av bidragspengar och hon visar exempel på hur pengarna hanteras och vägen till en framgångsrik granskning,

Det här är en kurs för dig som vill lära dig att spåra utnyttjandet av bidragspengar och bli bättre på att upptäcka slöseri med skattemedel.

Ur kursens innehåll:
- Hur ser det ut i mitt län?
- Lär dig hitta nyheter i flödet av bidragspengar
- Konkreta exempel från Karin Bångmans egna grävjobb

Du som deltagare behöver inte ha några förkunskaper för den här kursen. Däremot kommer alla som blir antagna att få en förberedande uppgift som ska vara klar inför kursen. Alla deltagare behöver också ha en bärbar dator med sig.

6 maj 2015 kl 10.00 – 17.00.

Plats 
Centrala Stockholm

Om kursledaren
Karin Bångman är frilansjournalist och har tidigare arbetet åt bland annat SVT och Dagens Industri. 

Kursavgift 
Servicebolagets frilansar: Avgiftsfritt, men avgift debiteras anmäld som uteblir utan att avboka i tid, se villkor längre ned.
Övriga medlemmar i Journalistförbundet: 1 200 kr plus 25 % moms, att betala 1 500 kr
Ej medlemmar i Journalistförbundet: 1 600 kr plus 25 % moms, att betala 2 000 kr

Anmälan
Anmälan senast 22 april 2015 via e-post till kursanmalanservicebolaget@sjf.se. Ange kurs, kursdag, kursort samt ditt namn, adress, telefon, e-postadress. Anmälan är bindande, se villkor längre ned. Vid för få anmälningar kan kursen ställas in. I så fall återbetalas eventuell inbetald kursavgift. Servicebolaget lämnar ingen ersättning för kostnader som uppstår om kursen ställs in eller flyttas.

Turordning
Turordning räknas efter datum och klockslag i e-postanmälan till Servicebolaget. Begränsat antal platser. Den som antagits till kursen meddelas via e-post. Servicebolagets frilansar har förtur till kursplatserna till och med sista anmälningsdag. Övriga anmälda antas därefter i mån av plats och Servicebolaget skickar en faktura på kursavgiften.

Information
Har du frågor om kursen, platstillgång, anmälan med mera, kontakta Servicebolaget, e-post servicebolaget@sjf.se

Anmälan är bindande – avbokningsavgift och övriga villkor
Vid förhinder att utnyttja kursplatsen, meddela detta omgående till e-post:kursanmalanservicebolaget@sjf.se så att eventuell reserv på Servicebolagets lista kan överta platsen.
Servicebolagsmedlem som tilldelats kursplats och uteblir från kursen utan att avboka senast 14 dagar före kursstart debiteras en avbokningsavgift på 500 kr plus 25 % moms, att betala: 625 kr.
Övriga antagna kursdeltagare som uteblir utan att avboka senast 14 dagar före kursstart får betala/faktureras hela den aktuella kursavgiften inkl. moms.
Undantag: Vid avbokning på grund av sjukdom eller vid vård av sjukt barn utkrävs ingen avbokningsavgift eller kursavgift för anmäld som uppvisar giltigt läkarintyg, intyg på sjukanmälan till Försäkringskassan eller intyg om VAB från Försäkringskassan avseende kursdagen, eventuell inbetald kursavgift återbetalas.
Övrigt: Vid för få anmälningar kan kursen ställas in. I så fall återbetalas eventuell inbetald kursavgift. Servicebolaget lämnar ingen ersättning för kostnader som uppstår om kursen ställs in eller flyttas

 

 

Taggar: frilans, kurs, gräv