Få koll på ekonomin och tjäna mer, webbsänd kurs 5 oktober

Tillhör du de frilansjournalister som inte tycker det här med ekonomi är det allra roligaste med att vara just frilans? Då kan det här vara en kurs för dig. Under en halvdag får du tips och råd hur du får bättre ekonomisk struktur på din frilansverksamhet och hur du i förlängningen kan tjäna mer pengar.

Att vara egenföretagare innebär att man har många olika roller: allt från skribent och fotograf till säljare och researcher. För att underlätta jobbet med ekonomin i ditt företag anordnar vi därför en kurs som ska ge dig bättre struktur och mer överblick. Vi går bland annat igenom hur mycket du ska fakturera varje månad och vilka kunder som lönar sig att arbeta för och inte.

Ur innehållet: 
- Hur man gör en budget och vad den bör innehålla. 
- Att ta betalt för din tid: vad är egentligen rätt arvode för olika uppdrag?
- Förstå din resultatrapport: Även om du inte gör din egen bokföring så bör du hålla en bra dialog med den du anlitar och fråga rätt frågor
- Tips på bra ekonomiska rutiner varje månad

Om kursledaren Maja-Stina Skarstedt: Frilansjournalist med ekonomiinriktning. Skriver regelbundet om ekonomi för Aftonbladet och Driva Eget, med bakgrund som ekonomireporter på Upsala Nya Tidning. Stort intresse för ekonomi, sälj och har också startat en kvinnlig aktieklubb.

Datum och tid
5 oktober 10.00-13.00

Plats
Webbsänd kurs. Du behöver en dator med fast internetuppkoppling. Några dagar före kursen får du en länk till sidan där kursen sänds. 

Sista anmälningsdag
19 september 2016

Kursavgift 
Servicebolagets frilansar: avgiftsfritt, men avgift debiteras anmäld som uteblir utan att avboka i tid, se villkor längre ned.
Övriga medlemmar i Journalistförbundet: 500 kr plus 25 % moms, att betala: 625 kr
Ej medlemmar i Journalistförbundet: 660 kr plus 25 % moms, att betala 825 kr

Anmälan
Anmälan senast 19 september 2016 via e-post till kursanmalanservicebolaget@sjf.se. Ange kurs, kursdag, kursort samt ditt namn, adress, telefon, e-postadress. Anmälan är bindande, se villkor längre ned. Vid för få anmälningar kan kursen ställas in. I så fall återbetalas eventuell inbetald kursavgift. Servicebolaget lämnar ingen ersättning för kostnader som uppstår om kursen ställs in eller flyttas.

Turordning
Turordning räknas efter datum och klockslag i e-postanmälan till Servicebolaget. Begränsat antal platser. Besked om man fått plats eller inte på kursen meddelas via e-post i samband med sista anmälningsdatum. Servicebolagets frilansar har förtur till kursplatserna till och med sista anmälningsdag. Övriga anmälda antas därefter i mån av plats och Servicebolaget skickar en faktura på kursavgiften.

Information
Har du frågor om kursen, platstillgång, anmälan med mera, kontakta Servicebolaget, e-post servicebolaget@sjf.se.

Anmälan är bindande – avbokningsavgift och övriga villkor
Vid förhinder att utnyttja kursplatsen, meddela detta omgående till e-post: kursanmalanservicebolaget@sjf.se så att eventuell reserv på Servicebolagets lista kan överta platsen.
Servicebolagsmedlem som tilldelats kursplats och uteblir från kursen utan att avboka senast 14 dagar före kursstart debiteras en avbokningsavgift på 500 kr plus 25 % moms, att betala: 625 kr.
Övriga antagna kursdeltagare som uteblir utan att avboka senast 14 dagar före kursstart får betala/faktureras hela den aktuella kursavgiften inkl. moms.
Undantag: vid avbokning på grund av sjukdom eller vid vård av sjukt barn utkrävs ingen avbokningsavgift eller kursavgift för anmäld som uppvisar giltigt läkarintyg, intyg på sjukanmälan till Försäkringskassan eller intyg om VAB från Försäkringskassan avseende kursdagen, eventuell inbetald kursavgift återbetalas.
Övrigt: vid för få anmälningar kan kursen ställas in. I så fall återbetalas eventuell inbetald kursavgift. Servicebolaget lämnar ingen ersättning för kostnader som uppstår om kursen ställs in eller flyttas.