Fick uppdrag via Frilanskatalogen

Joakim Frieberg uppdaterade sin presentation i Frilanskatalogen och några veckor senare hörde en uppdragsgivare av sig.
– Jobbet jag fick då har blivit årets största, säger han.

Joakim Frieberg har frilansat i olika omgångar sedan 1988. Han har haft en presentation i Frilanskatalogen nästan hela tiden.
För en tid sedan bestämde han sig för att uppdatera sin presentation, bland annat för att hans skrivande fått ny inriktning efter att ha jobbat ett tag på Malmö högskola.
– Jag började skriva vetenskapsjournalistik också eftersom jag kände att just mötet mellan vetenskap och journalistik är något som passar mig. Det här beskrev jag i min presentation i Frilanskatalogen.

Bara några veckor efter att han lagt till sina nya kunskaper hörde en uppdragsgivare av sig och ville att han skulle lämna in en offert på ett kommande uppdrag. Efter att ha gjort det fick han uppdraget: att skriva om det vetenskapliga läget kring invandring och integration.
– Det var ett väldigt roligt uppdrag med många intervjuer och flera texter. Jag jobbade med det här hela våren kan man säga.

I dagsläget är bara en tredjedel av Journalistförbundets frilansmedlemmar anslutna till katalogen. Och även om alla som är med inte fått uppdrag i den storleksklassen som Joakim Frieberg fått tycker han att fler borde ansluta sig.
– Det tog mig kanske mellan en halvtimme och en timme att uppdatera. Jag lade till en bild och skrev en ordentlig presentation.

 Text: Elisabet Wahl

Fakta Frilanskatalogen

Det är enkelt att uppdatera dina uppgifter i Frilanskataloggen. Du kan lägga in vilka ämnen du specialiserat dig på och vilka kompetenser du har. Du kan även ladda upp en bild på dig själv. För att komma igång går du bara till www.frilanskatalogen.se och klickar på fliken ”Registrera/ändra”.