Välkommen till Servicebolaget

Att vara frilans innebär visserligen frihet, men också många krav och skyldigheter. Servicebolaget hjälper Journalistförbundets frilansmedlemmar att göra vardagsbekymren mindre.

Som frilansmedlem får du tillgång till:

Kostnadsfri information och råd

Vi har telefontid tisdag-fredag klockan 10.00-11.00 för frågor, råd och tips om F-skatt, moms, deklarationen, arvoden, försäkringar, avtal med mera. 

Bokföring och deklaration

Servicebolaget håller dig à jour med aktuell information om småföretagande och nyheter om skatter och ekonomi och ger tips om kunniga ekonomi- och redovisningskonsulter.

Företagsförsäkring för frilansar

Som frilans måste du själv se till att få ett rimligt försäkringsskydd. Servicebolaget ger information och tips om vilka försäkringar som behövs för dig och ditt företag. Om du tecknar Frilansjournalisternas företagsförsäkring ingår också en kostnadsfri tjänstereseförsäkring.

Hjälp vid arvodestvister

Du kan få juridisk hjälp när uppdragsgivare inte vill betala överenskommet pris eller inte betalar alls.

Specialpriser

Servicebolaget förhandlar fram förmånliga priser på tjänster för frilansar. I dagsläget kan frilansar teckna abonnemang på Nationalencyklopedins Internettjänst till ett förmånligt pris via Servicebolagets hemsida, få specialpris på hälsokontroll Feelgood och fri årsavgift och rabatt på företagsupplysningar från UC.

Kostnadsfria telefonväkterier

I deklarationstider arrangerar servicebolaget flera telefonväkterier då du kan ställa dina deklarationsfrågor direkt till erfarna experter.

Webbsidor med specialnyheter för frilansar

På de skyddade sidorna finns basfakta och företagarnyheter för frilansjournalister med bland annat information om skatteregler, moms, avtal, datorer/teknik och deklarationstips.

Yrkes- och företagsinriktade kurser

I samarbete med andra och i egen regi ordnas skräddarsydda kurser som ingår för frilansmedlemmar.

Frilanskatalogen

I Servicebolagets nätbaserade frilanskatalog,  www.frilanskatalogen.se, kan du presentera dig för dina uppdragsgivare. Där kan du även söka bland hundratals frilansjournalister.