Foto: Maskot/TT

Kurser för frilansar

Som frilans är det viktigt att hänga med i utvecklingen på mediemarknaden. Ett sätt att göra det att är utbilda sig. Därför ordnar Journalistförbundet Frilans kurser för våra frilansmedlemmar.

För anställda journalister är det arbetsgivaren som ansvarar för att medarbetarna är uppdaterade när det gäller nya verktyg och programvaror. Som frilans är det du själv som ansvarar för detta. 

25 till 30 kurser om året

Vi vet att den typ av utbildningar som våra frilansar efterfrågar både kan kosta mycket pengar och ibland vara svåra att hitta. Därför anordnar vi mellan 25 och 30 kurser varje år. Många webbsända, andra på plats. Som frilansmedlem har du redan betalt för kurser via din månadsavgift, därför är de flesta kurser helt kostnadsfria. Några gånger per år anordnar vi fördjupande kurser som ibland sträcker sig över två dagar. Dessa tar vi en avgift för. 

De senaste åren har vi bland annat anordnat kurser i radioredigering, skrivarkurser för fotografer, utbildningar om hur man driver tidning på nätet och mycket mer. Läs mer om vårt kursutbud och hur just du gör för att anmäla dig här:

Kurser för frilansar

Senast ändrad 2 september 2022