Foto: Journalistförbundet

Kom ihåg: Betala för journalistiken!

Här kommer en liten kom ihåg-lapp från oss till dig om journalistiken. Det är ju alltid viktigt att man betalar för den, men extra viktigt nu när annonspengar försvinner, och medierna får svårt att gå runt.

Det är grundläggande i en demokrati att varje medborgare har tillgång många olika journalistiska källor, för att kunna bilda sig en uppfattning om läget. Tillsammans kan vi hjälpas åt för att bevara mångfalden i journalistiken!

  • Ge bort en prenumeration! Lokaltidningen till någon som nyss flyttat hemifrån eller kanske en veckotidning till en äldre släkting.
  • Skaffa ett premium-abonnemang! Ta din favorit, den kommer behöva allt stöd den kan få för att kunna fortsätta leverera bra innehåll till dig.
  • Ladda ner en streaming-app! Nyheter, sport, kultur – betala för det du verkligen gillar.
  • Var med och crowdfunda ett journalistiskt projekt! Poddar, reportageprojekt, webb-tv och -tidningar ... Det finns många små journalistiska aktörer som är helt beroende av mediekonsumenternas ekonomiska stöd.

Hjälp oss att sprida budskapet bland bekanta och i sociala medier. Tagga gärna med #betalaförjournalistiken och #prenumereramera.

Senast ändrad 7 maj 2020