Arbetslös

Kanske gör du snart din sista dag på ditt sommarvikariat. Kanske tillhör du dem som fått gå vid ett stort sparpaket. Eller så har du varit elva månader på redaktionen och arbetsgivaren tänker inte erbjuda dig en fast tjänst.

Oavsett varför du snart riskerar att bli arbetslös är det viktigt att du är aktiv och ser till att du får den hjälp och det stöd du har rätt till. Kontakta därför a-kassan och Arbetsförmedlingen redan första dagen du är arbetslös. Läs också igenom villkoren för vår inkomstförsäkring så att du vet hur din ekonomiska situation kommer att se ut.

Kom också ihåg att du behöver inte lämna Journalistförbundet bara för att du för tillfället står utan jobb. Då förlorar du den inkomstförsäkring du betalat för under tiden du arbetade. Du har heller inte tillgång till vår lönestatistik som är ett bra verktyg när du söker jobb.

Här kan du få hjälp

Som arbetslös betalar du den lägsta medlemsavgiften till Journalistförbundet. Uppdatera därför dina uppgifter på Min sida eller kontakta vår medlemsservice så snart som möjligt. Då behöver du inte betala högre avgift än nödvändigt.

Finns det oklarheter kring hur din uppsägning har gått till? Kontakta då Förhandlingsjouren.