Sommarkampanj: Värva en vikarie!

Ett fackförbunds största styrka är att vi är många som går ihop för att bli starka tillsammans. Om vi är fler kan vi göra mer, helt enkelt. I allt från små detaljer i vardagen på jobbet till de övergripande kollektivavtalen.

Sommarvikarierna är särskilt viktiga att nå med information om alla fördelar med att vara med i facket – de är ofta nya i branschen och kanske inte har hunnit få koll. Men där kan du hjälpa till, för du vet både varför det är bra att vara med i Journalistförbundet och träffar kanske dessutom en och annan vikarie i sommar.

Om du vill vara med och bidra till att vi blir fler, då kan du till exempel göra så här:

  1. Fråga de sommarvikarier du träffar om de är medlemmar i Journalistförbundet.
  2. Om det är någon som inte är med, berätta för den om fördelarna med fackligt medlemskap (se länkar nedan för mer info).
  3. Fråga om personen i fråga vill fylla i ansökan – och dessutom få en premie.
  4. Du fyller i era namn, mejladresser och vilka premier ni önskar i formuläret nedan. Den värvade fyller i en vanlig ansökan om medlemskap. När ansökan har kommit in erhåller ni era premier via mejl.

OBS: För att bli medlem måste man vid ansökningstillfället ha minst fyra veckor kvar av sin anställning, alternativt ha återkommande inhopp på företaget

Mer information om varför det är bra att vara med i Journalistförbundet

100 skäl till att vara medlem i Journalistförbundet

Frågor? Kontakta Sara Carlsson, sc@sjf.se, ombudsman med ansvar för organisering.

Du som värvar – fyll i samtliga uppgifter nedan

Värvaren

Den värvade

Kalityfonden ger stöd till fängslade journalister över hela världen
www.kalityfonden.se