Medlem i Journalistförbundet

På denna sida samlar vi länkar till sidor som berör dig och din relation till förbundet. Här kan du bland annat förnya ditt presskort, ändra uppgifter i medlemsregistret, hitta kontaktuppgifter till förtroendevalda och mycket mera.

Som inloggad har du tillgång till mer information, exempelvis lönestatistiken. Här intill kan du då också klicka dig vidare till dina uppgifter och själv ändra adress och inkomstuppgifter i medlemsregistret. Dina adressuppgifter, telefonnummer och e-post ändrar du själv direkt. Uppgift om arbetsgivare och inkomst går först till medlemsadministrationen som ser till att du registreras på rätt klubb och avtalsområde och att du får rätt medlemsavgift. Därefter syns ändringen hos dig.

Vilken klubb tillhör jag?
Som anställd ska du tillhöra klubben på din arbetsplats, därför är det viktigt att du ändrar dina uppgifter när du byter jobb. Klubbarna för frilansar är i första hand geografiskt indelade. När du som frilans ska byta klubb – till exempel om du ska flytta – mejlar du medlemsregistret@sjf.se Om du har varit anställd men ska börja frilansa kan du enkelt byta till frilansmedlemskap. Mejla medlemsregistret.

Värdefull information
Du hittar allt om medlemsförmåner, försäkringar och hur du får ett nytt presskort med mera i listen till vänster.

Utnyttja klubbstödet!

I ett fackförbund är det viktigt att det finns väl fungerande lokala klubbar. Vill du tillsammans med andra medlemmar bilda en ny fackklubb? Eller behöver er befintliga klubb ett lyft? Läs mer om Journalistförbundets klubbstöd och den hjälp man kan få här.

Vill du bli kontaktad?
Har du frågor? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.