Var med och påverka – anmäl dig till avtalskonferensen 17-18 januari 2017

Du som är förtroendevald, anmäl dig till Journalistförbundets kurs och avtalskonferens den 17-18 januari 2017.

Hej!

Knappt har avtalsrörelsen 2016 avslutats förrän vi börjar förbereda oss inför avtalsrörelsen 2017. Under våren ska Journalistförbundets kollektivavtal med Medieföretagen omförhandlas.

Därför bjuder vi in våra klubbar till avtalskonferens, för att diskutera vilka krav vi ska driva i den kommande avtalsrörelsen. Vi hoppas att du vill vara med och påverka arbetsvillkoren för Sveriges journalister.

Liksom förra året anordnar vi en högre förbundskurs för förtroendevalda i anslutning till konferensen. 

Kursen och konferensen äger rum på Djurönäset utanför Stockholm den 17-18 januari 2017. Den första dagen ägnas åt facklig utbildning, den andra åt avtalsrörelsen.

Avtalskonferensens uppgift är att utse en avtalsdelegation och att överlämna ett förslag på avtalskrav till delegationen.

Avfärden till kursen/konferensen går med buss klockan 10.00 från Cityterminalen, Stockholms centralstation, den 17 januari. Vi lämnar Djurönäset klockan 16.00 den 18 januari.

Du som är förtroendevald i Journalistförbundet, logga in och anmäl dig här:

Anmälan till avtalskonferensen 17-18 januari 2017 (nytt fönster)

Vi vill ha din anmälan senast den 28 oktober 2016.

Det är möjligt att anmäla fler personer från samma klubb eller sektion, men eftersom antalet platser är begränsat kan vi i slutänden behöva göra ett urval. Obs! Var och en måste logga in och anmäla sig personligen.

Vi kommer senare inför konferensen att skicka ut ett underlag, kursprogram och närmare praktisk information, om såväl resebokningar som formalia kring val av avtalsdelegation med mera. 

www.sjf.se/avtal17 kommer vi fortlöpande att publicera information och nyheter kring avtalsrörelsen.

Kontakta mig gärna om du har frågor.

Med vänlig hälsning

Johan Lif
Förhandlingschef Journalistförbundet, jl@sjf.se