Ny som frilansfackling (online)

Är du nyvald i en frilanssketionsstyrelse? På den här onlineutbildningen lär du dig grunderna i det frilansfackliga arbetet. Vi pratar om hur det skiljer sig att vara facklig som frilans jämfört med för anställda journalister, både rent juridiskt och i praktiken. Du får veta mer om frilansavtalet, vilka verktyg som finns till hjälp när en frilans ska förhandla arvode och vi tar också en titt på förbundets frilansstrategi.

Målgrupp: Nyvalda förtroendevalda frilansar som inte gått någon tidigare kurs för frilansfackliga.

Mål med kursen: Att du ska känna dig redo för ditt frilansfackliga uppdrag, att till exempel kunna rådge andra frilansar kring hur de ska tänka när de förhandlar arvode.

Kursinnehåll: 

  • Introduktion till förbundet 
  • Vad innebär det att vara förtroendevald frilans?
  • Frilansavtalet
  • Arvodesverktyg 
  • Frilansstrategin

Zoom: Kursen hålls via Zoom. Du får instruktioner om hur du ansluter i god tid före kurstillfället.

Förlorad arbetsinkomst: Du kan få ersättning för den tid ditt deltagande i kursen tar. Ersättningen baseras på den inkomst du har registrerad i förbundets medlemsregister. Mer info om detta och blanketter för begäran om ersättning får du i samband med kursen. Vill du kolla vilken inkomst vi har registrerad på dig? Gå in här

Har du frågor om kursen: mejla kurser@sjf.se

Datum Torsdag, 28 okt 2021 09:00 – 12:00 (3 timmar)
Sista ansökningsdag Måndag, 11 okt 2021
Logga in för att anmäla dig

Denna kurs är endast tillgänglig för förtroendevalda. Är du ännu inte registrerad som förtroendevald? Mejla kurser@sjf.se för att anmäla dig till utbildningen.