Presskortsmottagning

Publicerad 17 maj 2018

Om du vill beställa eller hämta ut ditt presskort kan du göra det på Journalistförbundets kansli på Vasagatan 50 i Stockholm, eller hos någon av de presskortshandläggare som finns i andra delar av landet. 

OBS! Under juli är kansliet öppet för presskortshantering på onsdagar klockan 13.00-15.00 och i augusti onsdagar klockan 12.00-15.00. Kansliets presskortshantering är helt stängt vecka 29. 

Öppettider för presskortshandläggning

Onsdagar 12-15 (under juli klockan 13-15), på Journalistförbundets kansli, Vasagatan 50 i Stockholm. 

Om du vill besöka någon av presskortshandläggarna på annan ort, ber vi dig kontakta honom/henne via mejl för att komma överens om tid för möte. Vi uppdaterar för närvarande listan över handläggare. Läs här om du vill veta var du kan hitta närmaste presskortshandläggare.

OBS! Under juli månad utfärdas inga internationella presskort. Om du vill ansöka om ett internationellt presskort kan du skicka in det till kansliet så hanterar vi din ansökan när vi är tillbaka i augusti.

Att tänka på

Glöm inte foto (se anvisningar) och giltig legitimation när du kommer för att beställa ditt presskort. Är du avflyttad/utlandsboende eller om du har skyddad identitet, ta med personbevis från Skatteverket i samband med presskortsansökan. 

Senast ändrad 8 juli 2020