Presskortsmottagning

Om du vill beställa eller hämta ut ditt presskort kan du göra det på Journalistförbundets kansli på Vasagatan 50 i Stockholm, eller hos någon av de presskortshandläggare som finns i andra delar av landet. 

Öppettider för presskortshandläggning

OBS! Ingen presskortsmottagning/handläggning tisdag och onsdag 15-16 oktober 2019 på grund av att förbundskansliet har personalkonferens.

Oktober 2019: Just nu är det förseningar i produktionen hos presskortsleverantören. Därför tar det för närvarande något längre tid att få ut sitt presskort.

Tisdag–torsdag 10-12 och 13-15, på Journalistförbundets kansli, Vasagatan 50 i Stockholm.

Om du vill besöka någon av presskortshandläggarna på annan ort, ber vi dig kontakta honom/henne via mejl för att komma överens om tid för möte. Vi uppdaterar för närvarande listan över handläggare, kontakta Medlemsservice om du vill veta var du kan hitta närmaste presskortshandläggare. 

Att tänka på

Glöm inte foto (se anvisningar) och giltig legitimation när du kommer för att beställa ditt presskort. Är du avflyttad/utlandsboende eller om du har skyddad identitet, ta med personbevis från Skatteverket i samband med presskortsansökan. 

Senast ändrad 14 oktober 2019