Förhandlingsjouren

Förhandlingsjouren hanterar frågor om lön, kollektivavtal, uppsägningar, arbetsmiljö, vikariat, LAS och många andra förhandlingsfrågor.

OBS: Jourtelefonen är stängd 6-7 oktober, på grund av att vi håller kongress. Du kan dock fortfarande mejla in din fråga, så besvarar vi den så snart vi kan.

I Förhandlingsjouren kan du som medlem eller förtroendevald få råd, stöd och hjälp av erfarna ombudsmän på Journalistförbundets kansli. De som svarar i jouren har tystnadsplikt och du kan ringa till jouren och ställa frågor utan att det blir ett förhandlingsärende.
Men du kan som förtroendevald också få stöd och råd kring dina förhandlingar. 

Som medlem på en arbetsplats med kollektivavtal och fackklubb kan du ofta få hjälp direkt av dina lokala förtroendevalda i klubben. Du hittar dina förtroendevalda genom att logga in med mobilt bank-id på Min sida.

Hit kan även du som är arbetsgivare och vill begära förhandling vända dig.

Telefon och e-post

Telefon: 08-613 75 40

Telefontid tisdag-fredag 10.00-12.00

E-post: forhandlingsjouren@sjf.se

Vi svarar på e-post under kontorstid och ringer även upp dig om det behövs. 

Personvalidering

Det kan finnas tillfällen då förhandlingsjouren ber dig att identifiera dig med BankID eller genom att ställa vissa kontrollfrågor. Det gör de för att skydda din integritet och säkerställa att vi endast lämnar ut medlemsuppgifter till dig och ingen annan.

Senast ändrad 4 oktober 2021