Tio saker journalister borde veta om juridik, 23 oktober, Stockholm

Publicerad 14 augusti 2018

Som journalist är det inte alltid lätt att hänga med i juridiska begrepp och processer. Här kommer kursen för dig som vill få en introduktion till juridikens värld.  

Att bevaka och rapportera om juridiska processer är inte alltid det lättaste. Det är mycket som är lätt att missa eller missförstå. Under den här kursen guidar advokat Viktor Banke dig genom juridiska snår och visar till exempel hur man bäst uppdaterar sig om nya lagar.

Här får du också svar på frågor som vilka fällor man kan undvika när man skriver om brott om straff och hur den svenska asylprocessen egentligen fungerar. Det kommer också att finnas tid för diskussion och egna frågor. 

Kursledare

Viktor Banke, advokat som arbetar mest med straffrätt, familjerätt och asylrätt. Han är också kolumnist i Aftonbladet. 

Datum och tid

23 oktober, 09.00-12.00

Plats

Postmuseum, Lilla Nygatan 6, Stockholm

Sista anmälningsdag

10 oktober

Kursavgift 

Frilansmedlemmar (gäller ej i-medlemmar): Avgiftsfritt, men avgift debiteras anmäld som uteblir utan att avboka i tid, se villkor längre ned.
Övriga medlemmar i Journalistförbundet: 1 200 kr plus 25 % moms, att betala 1 500 kr
Ej medlemmar i Journalistförbundet: 1 600 kr plus 25 % moms, att betala 2 000 kr

Anmälan

Anmälan senast 5 oktober till kursanmalanservicebolaget@sjf.se. Ange kurs, kursdag, kursort samt ditt namn, adress, telefon, e-postadress. Anmälan är bindande, se villkor längre ned. Vid för få anmälningar kan kursen ställas in. I så fall återbetalas eventuell inbetald kursavgift. Vi lämnar ingen ersättning för kostnader som uppstår om kursen ställs in eller flyttas.

Turordning

Turordning räknas efter datum och klockslag i e-postanmälan till oss. Begränsat antal platser. Besked om man fått plats eller inte på kursen meddelas via e-post i samband med sista anmälningsdatum. Frilansmedlemmar (gäller ej i-medlemmar) har förtur till kursplatserna till och med sista anmälningsdag. Övriga anmälda antas därefter i mån av plats och vi skickar en faktura på kursavgiften.

Information

Har du frågor om kursen, platstillgång, anmälan med mera, kontakta kursansvarig: elisabet.wahl@sjf.se.

Anmälan är bindande – avbokningsavgift och övriga villkor

Vid förhinder att utnyttja kursplatsen, meddela detta omgående till elisabet.wahl@sjf.se så att eventuell reserv på Servicebolagets lista kan överta platsen.
Frilansmedlemmar (gäller ej i-medlemmar) som tilldelats kursplats och uteblir från kursen utan att avboka senast 48 timmar före kursstart debiteras en avbokningsavgift på 500 kr plus 25 % moms, att betala: 625 kr.
Övriga antagna kursdeltagare som uteblir utan att avboka senast 48 timmar före kursstart får betala/faktureras hela den aktuella kursavgiften inkl. moms.

Undantag

Vid avbokning på grund av sjukdom eller vid vård av sjukt barn utkrävs ingen avbokningsavgift eller kursavgift för anmäld som uppvisar giltigt läkarintyg, intyg på sjukanmälan till Försäkringskassan eller intyg om VAB från Försäkringskassan avseende kursdagen, eventuell inbetald kursavgift återbetalas.

Övrigt

Vid för få anmälningar kan kursen ställas in. I så fall återbetalas eventuell inbetald kursavgift. Vi lämnar ingen ersättning för kostnader som uppstår om kursen ställs in eller flyttas

 

 

 

Senast ändrad 6 september 2018