Foto: Journalistförbundet

Journalistförbundet söker en rekryteringssamordnare

Publicerad 28 mars 2024

Att ha en bra dialog med befintliga medlemmar och rekrytering av nya medlemmar är viktiga strategiska frågor för oss i Journalistförbundet. Vi arbetar på uppdrag av våra medlemmar och fler medlemmar innebär ett starkare förbund. Vi söker nu en rekryteringssamordnare som kommer ha en viktig roll i arbetet med att stärka och kommunicera medlemsnyttan.

Ditt uppdrag

Som en del i rekryteringsarbetet ingår att stärka bilden av Journalistförbundet och medlemskapet, höja kunskapen om medlemskapet samt visa värdet av att vara medlem i förbundet. I arbetet med rekrytering ingår också att öka förbundets kunskap om dem som inte är medlemmar och varför medlemskap väljs bort eller om kunskap om medlemskap saknas. Arbetet med rekrytering innebär dels att ta fram planer, strategier och analyser för att öka kunskapen på området, dels att i olika forum kommunicera med yrkesgruppen. 

Genom ett strukturerat och kreativt kommunikationsarbete bidrar du till att Journalistförbundet får fler nya och nöjdare befintliga medlemmar. Du planerar, skapar och genomför kommunikationsaktiviteter med fokus på medlemsrekrytering, men är också delaktig i kansliets övriga kommunikationsarbete. 

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse. Arbetsplats är Journalistförbundets kansli på Kungsgatan 28A i Stockholm.

Vem är du?

Du är organisatorisk och strukturerad och kan på ett tydligt och enkelt sätt representera verksamheten i externa sammanhang. Du har lätt för att bygga nätverk och att skapa kontakter liksom att etablera och organisera en verksamhet. 

Du är analytisk och kreativ och ser möjligheter och öppningar i arbetet med att rekrytera medlemmar. Du är lyhörd och kan på ett enkelt och pedagogiskt sätt förklara och redogöra för skälen till medlemskap. Du har tidigare erfarenhet och kunskap av rekryteringsarbete. Du har lätt för att uttrycka dig i såväl tal som skrift. 

Du har en förståelse och insikt i vardagen för en medlemsorganisation samt kunskap om parternas roll på svensk arbetsmarknad. 

Vi lägger stor vikt vid erfarenhet och personlig lämplighet. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra flera perspektiv.

Ansökan    

Bifoga CV och personligt brev till jobbansokan@sjf.se. Ansökan ska vara Journalistförbundet till handa senast 19 april. Frågor om tjänsten besvaras av:

Om Journalistförbundet

Journalistförbundet är ett yrkes- och fackförbundet för oss som helt eller delvis arbetar inom alla delar av den svenska mediebranschen. Antalet medlemmar uppgår till cirka 13 700.

Senast ändrad 28 mars 2024