Foto: Journalistförbundet

Jobba med mediepolitik, yttrandefrihet och yrkesfrågor?

Publicerad 21 april 2021

Vi på Journalistförbundet söker en vikarie för en av våra kollegor som ska vara föräldraledig. Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med tryck- och yttrandefrihetsfrågor, samt mediepolitik och andra yrkesfrågor kopplade till Journalistförbundets medlemmar och mediebranschen. 

I denna tjänst på Journalistförbundets kansli arbetar du med förbundets policy inom mediepolitik, tillsammans med bland annat förbundets ordförande, personal och förbundsstyrelse. Du tar fram underlag, rapporter och skriver remissvar. Det kan exempelvis handla om förbundets ställningstaganden kring frågor som rör public service, det medieestiska systemet eller mediestöd.
 
I denna tjänst arbetar du med omvärldsbevakning, opinionsbildning och juridisk rådgivning till medlemmar i frågor som rör tryck- och yttrandefrihet. Till exempel offentlighetsprincipen, källskydd/meddelarskydd och hanteringen av hot mot journalister. Du bevakar också EU-rättsliga frågor inom området. Du håller kontakt med andra organisationer som arbetar med dessa frågor och du är dessutom sekreterare i Journalistförbundets yttrandefrihetsgrupp. I tjänsten ingår även visst internationellt arbete och internationella kontakter. 
 
Anställningen är en visstidsanställning på förbundskansliet i Stockholm. Tillträde i augusti 2021 eller enligt överenskommelse. Anställningen pågår fram till 31 mars 2022. 
 
Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • Har relevant kompetens för arbetet
  • Har god pedagogisk och social förmåga
  • Har förståelse för vad det innebär att arbeta i ett yrkes- och fackförbund

Det är meriterande med 

  • Vana av förvaltningsprocess
  • Kunskaper/utbildning inom arbetsrätt
  • Juridisk utbildning inom tryck- och yttrandefrihet/konstitutionell rätt, samt medierätt och EU-rätt

I arbetet krävs att du kan prioritera och att du kan arbeta självständigt, att du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska, samt att du är öppen och social. Resor ingår i tjänsten. Vi lägger stor vikt vid erfarenhet och personlig lämplighet. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra flera perspektiv.
 
Frågor besvaras av 

Kommunikationschef Petteri Flanagan Karttunen, petteri.flanagan.karttunen@sjf.se, och Unionen-klubbens representant på förbundskansliet, Victoria da Silva, victoria.dasilva@sjf.se
 
Mejla din ansökan till jobbansokan@sjf.se senast den 12 maj 2021. 

Välkommen med din ansökan!

Senast ändrad 21 april 2021