Foto: Maskot/TT

Tre nya stipendier att söka

Publicerad 6 mars 2019

Nu utlyser Journalistförbundet stipendier för tre olika intensivkurser i språk. Kurserna hålls i München, Brighton och Aix-en-Provence. Sista ansökningsdag 28 mars.

Tyskakursen genomförs den 13–26 oktober 2019 i München. Det finns plats för 24 stipendiater. Kursen innehåller både klassundervisning och olika studiebesök och förutsätter därför att deltagarna befinner sig minst på en kunskapsnivå i tyska motsvarande Europarådets referensram för språknivå A2. Läs mer om kursen här.

Franskakursen genomförs den 13–26 oktober 2019 i Aix-en-Provence. Det finns plats för 12 stipendiater. Kursen innehåller både klassundervisning och olika studiebesök och förutsätter därför att deltagarna befinner sig minst på en kunskapsnivå i franska motsvarande Europarådets referensram för språknivå A2. Kursprogrammet inkluderar 32 franskalektioner, provsmakning av provensalska produkter, matlagningslektioner, besök på ett flertal konstmuseer med mera. Kursen riktar sig i första hand till mat- och dryckesskribenter. Läs mer om kursen här.

Engelskakursen genomförs den 13–26 oktober 2019 i Brighton. Det finns plats för 16 stipendiater. Kursen innehåller både klassundervisning och olika studiebesök och förutsätter därför att deltagarna befinner sig på en kunskapsnivå i engelska motsvarande Europarådets referensram för språknivå B2. Läs mer om kursen här.

Senast ändrad 28 februari 2020