Journalistförbundet söker kommunikationsansvarig

Publicerad 12 december 2018

Journalistförbundet är Sveriges fack- och yrkesförbund för journalister inom alla medier. Journalistförbundet bevakar arbetsförhållanden och tecknar kollektivavtal. Dessutom arbetar Journalistförbundet med viktiga yrkesfrågor som yrkesetik, upphovsrätt, yttrandefrihet och mångfald i medierna. Journalistförbundet har 15 000 medlemmar och 30 anställda på förbundskansliet. Nu söker vi en kommunikationsansvarig som ska leda, driva och utveckla förbundets kommunikations- och rekryteringsarbete.

I rollen som kommunikationsansvarig har du övergripande ansvar för förbundets kommunikations- och rekryteringsstrategi i alla kanaler samt ansvar för Journalistförbundets varumärke. Du är även ansvarig för att synliggöra nyttan med medlemskap, för förbundets pressarbete samt omvärldsbevakning. Du deltar i ledningsgruppens arbete, har teamansvar för två-tre personer samt har ett nära samarbete med ordförande och vice ordförande. Du rapporterar till kanslichefen.

Du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med PR och kommunikation, gärna från en organisation styrd av förtroendevalda och gärna från fackligt arbete. Du rör dig obehindrat i det digitala landskapet och har erfarenhet av att förankra kommunikationsaktiviteter och projekt i olika delar av en organisation. Meriterande för tjänsten är om du har arbetat med medlemsrekrytering. Du har en högre utbildning inom kommunikation och media eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Som person har du god förmåga att leda, driva och utveckla frågor i ett högt tempo. Du är både strategisk och operativ samt idéstark och proaktiv. Det är viktigt att du är trygg, beslutsför, har initiativförmåga och integritet. Vi fäster stort avseende vid personliga egenskaper. 

Journalistförbundet eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning bland de anställda.

Urval kommer att ske löpande och intervjuarbetet påbörjas i januari 2019.

Skicka in din ansökan med referenser till kanslichef Eva-Maria Kollberg på e-post emk@sjf.se senast den 31 december 2018.

För ytterligare information kontakta kanslichef Eva-Maria Kollberg, 08-613 75 47, emk@sjf.se och/eller Unionenklubben Ragnar Forsén 08-613 75 10, rf@sjf.se.

Senast ändrad 2 mars 2020