Journalistpodden i Almedalen: Misstron mot medier – har medierna gjort fel?

Publicerad 4 juli 2017

Nu kan du lyssna på seminariet "Misstron mot medier – har medierna gjort fel?" från idag, tisdagen den 4 juli 2017, i Almedalen.

Mediers trovärdighet ifrågasätts numera dagligen i sociala medier. Anklagelser om mörkanden haglar i mejlkorgarna hos landets journalister. Efter att Institutet för mediestudier visat på hög misstro mot just journalistik om invandring har debatten gått hög. Nu möts några av de inblandade.

Institutet för mediestudier presenterar sin undersökning om förtroendet för journalistiken och diskuterar de mest brännande frågorna med några av landets ledande samhällsjournalister. Katarina Gunnarsson var den första reporter som skrev om hedersfrågor och har fortsatt att skildra smärtpunkter i samhället för Sverige Radio. Jan Helin varnade i debatten efter Mediestudiers undersökning för överdriven självspäkning i denna fråga.

Ett konkret försök att komma vidare i denna diskussion!

Medverkande: Jonas Nordling, ordförande Journalistförbundet, Lars Truedson, föreståndare Institutet för mediestudier, Jan Helin, programdirektör SVT, Anna Gullberg, chefredaktör Gefle Dagblad

Vinjett: Hergé/M. Ashraf

Lyssna på Journalistpodden #132: Misstron mot medier – har medierna gjort fel? (mp3)

Lyssna på tidigare avsnitt av Journalistpodden

Vinjett: Hergé/M. Ashraf

Senast ändrad 6 mars 2020