Journalistförbundets servicebolag söker en rådgivare/handläggare

Publicerad 8 juni 2017

Journalistförbundets servicebolag söker en rådgivare/handläggare. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att ge kvalificerad rådgivning i företagarfrågor. I arbetet ingår att besvara frågor om avtal, upphovsrätt, skattefrågor och företagarjuridik till frilansjournalister. Du ger frilansjournalister råd och stöd i förhandlingar med uppdragsgivare. Du arbetar med att ta fram information till frilansföretagare. Du ansvar för omvärldsbevakning inom ditt ansvarsområde. I arbetet ingår också att förbereda rapporter och annat underlag till Servicebolagets styrelse.

Vi söker dig som

  • Har goda kunskaper om företagarfrågor
  • Har relevant övrig kompetens för arbetet
  • Har god pedagogisk och social förmåga
  • Är serviceinriktad
  • Har förståelse för vad det innebär att arbeta i ett yrkes- och fackförbund och samarbeta med förtroendevalda i styrelsearbetet

I arbetet krävs att du kan prioritera och att du kan arbeta självständigt, att du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift, samt att du är öppen och social. Vi lägger stor vikt vid erfarenhet av redovisade arbetsuppgifter och personlig lämplighet. Kunskap om mediebranschen och om upphovsrätt för frilansjournalister är meriterande.

Frågor besvaras av
Förhandlingschef Johan Lif, jl@sjf.se, tel 072-721 51 00. Unionen-klubbens kontaktperson är Ragnar Forsén, rf@sjf.se, tel 070-513 75 10.

Ansökan ställs till handlaggare@sjf.se eller Journalistförbundet, Box 1116, 111 81 Stockholm, märk kuvertet "Handläggare Servicebolaget". Vi vill ha din ansökan senast den 1 augusti 2017.

Välkommen med din ansökan!

Senast ändrad 6 mars 2020