Journalistförbundet söker en ombudsman/förhandlare

Publicerad 8 juni 2017

Journalistförbundet söker en ombudsman/förhandlare. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att biträda och företräda Journalistförbundets medlemmar och förtroendevalda i förhandlingar gentemot arbetsgivare, uppdragsgivare och arbetsgivarorganisationer. I arbetet ingår rådgivning till enskilda medlemmar, både anställda och frilansar, och journalistklubbar genom att bland annat arbeta i Journalistförbundets förhandlingsjour och besvara frågor om arbetsrätt, kollektivavtal och andra fackliga frågor. Som ombudsman/förhandlare kommer du också genomföra regionala arbetsmiljöbesök, stödja journalistklubbarna i deras lokala fackliga arbete, teckna kollektivavtal, genomföra utbildningar för medlemmar och förtroendevalda samt värva nya medlemmar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • Har god förhandlingsvana
  • Har relevant kompetens för arbetet
  • Har god pedagogisk och social förmåga
  • Är serviceinriktad
  • Har förståelse för vad det innebär att arbeta i ett yrkes- och fackförbund

I arbetet krävs att du kan prioritera och att du kan arbeta självständigt, att du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift, samt att du är öppen och social. Vi lägger stor vikt vid erfarenhet och personlig lämplighet. Erfarenhet som är meriterande är arbete som innefattat arbetsrättsliga förhandlingar till exempel som ombudsman, förtroendevald, eller genom andra partsförhandlingar. Resor ingår i tjänsten.

Frågor besvaras av:
Förbundsjurist Katarina Dahlskog, kd@sjf.se, 070 – 603 25 41 och Unionen-klubbens representant Åse Harding, ah@sjf.se, 08-613 75 06.

Ansökan ställs till förbundsjurist Journalistförbundet, e-post forhandlare@sjf.se eller Journalistförbundet, Katarina Dahlskog, Box 1116, 111 81 Stockholm, märk kuvertet "Förhandlare".

Vi vill ha din ansökan senast den 1 augusti.

Välkommen med din ansökan!

Senast ändrad 6 mars 2020